Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міносвіти готує зміни в перелік спеціальностей

12 травня 2016, 16:34
674
0
Реклама

У Міносвіти відбулася нарада відносно змін в перелік галузей знань і спеціальностей, по яких здійснюється підготовка претендентів вищої освіти.

Учасники наради погоджували зміни, які МОН внесе в проект постанови про зміни в переліку спеціальностей.

Зокрема, заплановано включити спеціальності "деревообробні і меблеві технології", "гідротехнічне будівництво". Спеціальність "кібербезпека" перейменована в "інформаційну безпеку", спеціальність "комп'ютерні науки і інформаційні технології" розділена на "комп'ютерні науки" і "інформаційні системи і технології".

Також в проект включена галузь знань "Міжнародні відносини" по трьох спеціальностях: міжнародні відносини, громадські комунікації і регіональні студії; міжнародні економічні відносини; міжнародне право. Крім того, в назві галузі "Наука про освіту" буде включена слово "Педагогіка".

Робочі групи вивчать питання про можливість перейменування "Науки про землю" на галузь знань "Географія. Геологія", медичні спеціальності по напряму медичної реабілітації, підготовку педагогів за фахом "хореограф", галузь знань "Водне господарство", "Телекомунікації". Також буде розглянуто питання спеціальностей по національній безпеці країни за участю профільних установ і відомств.

Джерело: МОН


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини