Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Погашення заборгованості за невипущені акції не обкладається ПДВ

12 травня 2016, 16:19
424
0
Автор:
Реклама

Погашення кредиторської заборгованості платника податків перед акціонерами за сплачені, але не випущені у звернення (емітовані) акції, і за не виплачені дивіденди не є об'єктом оподаткування ПДВ.

Про це розповіла ГФС в листі № 8817/6/99-99-19-03-02-15.

Згідно п. 185.1 ст. 185 НК об'єктом оподаткування ПДВ являються операції платників податку з поставки товарів/послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, згідно ст. 186 НК.

Відповідно до пп. 196.1.1 п. 196.1 ст. 196 НК не є об'єктом оподаткування ПДВ операції по випуску (емісії), розміщенню у будь-які форми управління і продажу (погашення, викупу) за засоби цінних паперів, випущених в звернення суб'єктами підприємницької діяльності, Нацбанком, центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування і реалізовує державну податкову і митну політику, органами місцевого самоврядування, включаючи інвестиційні і іпотечні сертифікати, сертифікати фонду операцій з нерухомістю, деривати, а також корпоративні права, виражені в інших формах.

Крім того, згідно пп. 196.1.6 п. 196.1 ст. 196 НК не є об'єктом оподаткування операції по виплатах в грошовій формі зарплати (інших прирівняних до неї виплат), а також пенсій, стипендій, субсидій, дотацій за рахунок бюджетів або Пенсійного фонду або інших фондів загальнообов'язкового соцстрахування (окрім тих, що надаються в майновій формі); виплатам дивідендів, роялті в грошовій формі або у вигляді цінних паперів, які здійснюються емітентом.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини