Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлений порядок нарахування і сплати єдиного внеску

12 травня 2016, 12:31
1130
0
Автор:
Реклама

Мінфін наказом від 28.03.2016 № 393 виклав в новій редакції Інструкцію про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Документом визначається процедура нарахування і сплати єдиного внеску страхувальниками, визначеними Законом "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", нарахування і сплати фінансових санкцій, стягнення заборгованості по сплаті страхових засобів органами прибутків і зборів.

Сплата єдиного внеску здійснюється по місцю обліку платника, в національній валюті, шляхом внесення відповідних сум єдиного внеску на рахунки органів прибутків і зборів, відкриті в органах Казначейства (окрім єдиного внеску, який сплачується в іноземній валюті розташованими за межами України підприємствами, за працюючих у них громадян України і громадянами України, які працюють або постійно проживають за межами України, відповідно до договорів про добровільну участь).

Обличчя, які перебували на обліку в органах прибутків і зборів або мали місцезнаходження (місце проживання) на території АР Крим або міста Севастополя на початок тимчасової окупації, звільняються від сплати єдиного внеску при здійсненні їх підприємницької діяльності на тимчасово окупованій території. Єдиний внесок не стягується з прибутків, отриманих юрособами (їх відособленими підрозділами) і фізичними особами на тимчасово окупованій території.

Днем сплати єдиного внеску вважається:

- у разі перерахування сум єдиного внеску з рахунку платника на відповідні рахунки органів прибутків і зборів - день списання банком або органом Казначейства суми платежу з рахунку платника незалежно від часу зарахування на рахунок органу прибутків і зборів;

- у разі сплати єдиного внеску готівкою - день прийняття до виконання банком або іншою установою - членом платіжної системи документу на переклад готівки разом з сумою коштів в готівковій формі;

- у разі сплати єдиного внеску в іноземній валюті - день вступу засобів на відповідні рахунки ГФС, відкриті в Казначействі;

Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

У разі виявлення платником своєчасно не нарахованих сум єдиного внеску такі платники зобов'язані самостійно обчислити ці внески, відбити в звітності, що представляється платником в органи прибутків і зборів, і сплатити їх. До такого платника застосовуються штрафні санкції.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини