Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє Закон про побічні продукти тваринного походження

10 травня 2016, 09:00
1241
0
Реклама

9 травня набув чинності Закон від 07.04.2015 № 287 - VIII "Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною".

Закон визначає організаційні і правові основи діяльності фізичних і юридичних осіб, пов'язаної з освітою, збором, перевезенням, зберіганням, обробкою, переробкою, утилізацією, видаленням побічних продуктів тваринного походження, не призначених або визнаних непридатними для споживання людиною, продуктів обробки, переробки побічних продуктів тваринного походження, не призначених для споживання людиною.

Побічні продукти тваринного походження, не призначених для споживання людиною- це гасячи або частини туш убитих, загиблих тварин, сировина і продукти тваринного походження, не призначені або визнані непридатними для споживання людиною.

Ці продукти відносяться до категоріям I - III залежно від міри ризику для здоров'я людини і тварин.

Законом також визначаються органи держуправління і їх повноваження у відповідній сфері, вимоги до потужностей (об'єктам), обов'язки і відповідальність операторів ринку і так далі

Зокрема, оператори ринку на всіх стадіях освіти і звернення побічних продуктів тваринного походження повинні забезпечувати прослеживаемость таких продуктів. Утилізація і видалення побічних продуктів тваринного походження здійснюються за рахунок засобів оператора ринку.

Поводження з побічними продуктами тваринного походження здійснюється відповідно до порядкомякий затверджується Минагрополитики за узгодженням з Мінекології.



Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини