Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується виправити недоліки "закону Савченко"

6 травня 2016, 13:03
1083
5
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 4548 "Про внесення змін до Карний кодекс відносно правил зарахування терміну попереднього ув'язнення" (ініціатор - нардеп Антон Яценко).

Мета змін - виправити недоліки Закону № 838 - VIII (т.з. "закон Савченко")яким було введено правило, що 1 день попереднього укладення зараховується за 2 дні позбавлення волі. У пояснювальній записці відзначається, що реалізація цієї норми привела до соціально негативних наслідків - Законом скористалося вже близько 6000 чоловік, з них близько 1800 за особливо тяжкі злочини (вбивства), 3000 за тяжкі злочини (згвалтування, розбій) і так далі. Такий відтік криміналітету з в'язниць може спричинити скоювання нових злочинів.

Законопроектом пропонується викласти абзац перший частині п'ятої статті 72 УК в новій редакції, встановивши, що зарахування судом терміну попереднього ув'язнення у разі засудження до позбавлення волі робиться з розрахунку:

- 1 день попереднього укладення - за 2 дня позбавлення волі для злочинів невеликій і середній тяжкості;

- 1 день попереднього укладення - за 1 день позбавлення волі для тяжких і особливо тяжких злочинів.


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини