Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минагрополитики пропонує зміни для розвитку спиртової галузі

5 травня 2016, 14:11
548
0
Реклама

Минагрополитики продовжить роботу, спрямовану на розширення сфери використання етилового спирту, а також настоює на законодавчому закріпленні норми змісту біоетанолу у бензинах і встановленні контролю за її дотриманням.

На сьогодні проблемами спиртової галузі являється значне скорочення попиту на спирт етиловий на внутрішньому ринку, а також незначний експорт спирту етилового і біоетанолу із-за високої ставки акцизу і відсутності внутрішнього ринку біоетанолу. Як наслідок, потужності державних спиртових підприємств завантажені лише на 1/6, а українська спиртосодержащая продукція не може конкурувати з європейською за ціною.

Для розвитку спиртової галузі Минагрополитики підготовлений і спрямований на розгляд уряду законопроект відносно питань оподаткування і регулювання виробництва і використання спирту.

Пропонується гармонізувати вітчизняне законодавство з європейським, встановивши нульову ставку акцизного податку на спирт етиловий, який використовується в якості сировини для виробництва оцту, продукції технічного призначення, побутової хімії, парфюмерно-косметичної продукції.

Крім того, Минагрополитики вважає, що Україна повинна зробити норму змісту біоетанолу в паливі обов'язковою.

Джерело: Минагрополитики

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини