Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відновлений на роботі поліцейський, який був незаконно неаттестован

29 квітня 2016, 14:37
1370
0
Автор:
Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва 28 квітня 2016 року завершив розгляд справи за позовом Буту Дмитра Сергійовича до Національної поліції України, Центральних атестаційною і апеляційною атестаційною комісій Нацполиции № 2. Визнано протиправним рішення Нацполиции в частині включення позивача в список поліцейських, які підлягають атестаціїскасований наказ про його звільнення. Д. Бут відновлений на посаді заступника начальника управління Головного слідчого управління Національної поліції.

Позов поступив до суду 10 лютого 2016 року.

Суд пояснив, що під час судового розгляду представники Центральних атестаційною і апеляційною атестаційною комісій ігнорували судові засідання і не являлися на них, хоча і були належним чином повідомлені. Крім того, представники комісій не надали суду доказів, що доводять правомірність їх дій з атестації і звільнення Д. Буту. Таким чином, відповідач не виконав свого зобов'язання доведення, передбаченого частиною другої статті 71 Кодексу адміністративного судочинства.

Враховуючи вказане, суд задовольнив позов і ухвалив до негайного виконання частина рішення про відновлення Д. Буту на вказаній посаді.

За інформацією прес-служби ОАСК

Також читайте про рішенні Кіровоградського окружного адмінсуду про відновлення неаттестованнго поліцейського на посаді.

Крім того, у виробництві Окружного адмінсуду Києва знаходиться справа, що стосується законності Інструкції про порядок проведення атестації поліцейських.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини