Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держслужбовець категорії "А" може бути місцевим депутатом

29 квітня 2016, 09:00
2161
0
Реклама

Згідно Закону "Про державну службу"який набуває чинності з 1 травнябуде введений принцип політичній безсторонності державних службовців.

Пунктом 3 частини третьої статті 10 Закону встановлено, що держслужбовець не має права поєднувати держслужбу із статусом депутата місцевої ради, якщо такий держслужбовець обіймає посаду держслужби категорії "А".

В той же час, депутат місцевої ради є представником інтересів територіальної общини. Враховуючи його правовий статус він зобов'язаний виражати і захищати інтереси общини, виборцеві, виконувати їх доручення, брати активну участь в здійсненні місцевого самоврядування. Для цього депутат місцевої ради наділяється необхідними правами.

Згідно із статтею 22 Конституції не допускається звуження змісту і об'єму існуючих прав і свобод людини і громадянина при ухваленні нових законів або внесенні змін до чинних законів.

У зв'язку з цим, а також з урахуванням статті 58 Конституцій (безповоротність дії в часі законів) на осіб, які на день набуття чинності Закону про держслужбу є депутатами місцевої ради не поширюється дія статті 10 Закону - на термін, встановлений Конституцією, або до дострокового припинення повноважень депутата.

За інформацією Нацгосслужбы

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини