Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юристи захистили інтереси клієнта про визнання припинення іпотеки на суму більше 112 млн. грн.

28 квітня 2016, 16:37
1601
3
Автор:
Реклама

Основою позову було припинення кредитних і іпотечних зобов'язань у зв'язку з проведенням заліку зустрічних однорідних вимог. Право вимоги ТОВ "Стройбуд Іллічівськ" до ПАО "Дельта Банк" виникло в результаті укладення договору цессии з компанією Cargill (CSFIT), предметом якого була відшкодувальна поступка права вимоги до ПАО "Дельта Банк" по безвідкличним резервним акредитивом, емітованим останнім. Розмір кредитних зобов'язань ТОВ "Стройбуд Іллічівськ" складав більше 112 млн. гривен.

07.04.2016р. Вищий господарський суд України своєю Постановою у справі № 910/7356/15-х відмовив в задоволенні касаційних скарг ПАО "Дельта Банк" і ПАО "Державний експортно-імпортний банк України" на постанову Київського апеляційного господарського суду від 07.10.2015р., чим, по суті, визнав законною односторонню угоду про залік зустрічних однорідних вимог, в результаті якого визнаний факт припинення кредитних зобов'язань і зобов'язань за договором іпотеки, яким забезпечувалися кредитні зобов'язання ТОВ "Стройбуд Іллічівськ" за кредитним договором, ув'язненим з ПАО "Дельта банк".

Таким чином, Вищий господарський суд не лише підтримав правову позицію позивача і поставив точку в складній категорії справ відносно заліку зустрічних однорідних вимог по акредитивах, але і захистив права іноземного інвестора - компанії Cargill (CSFIT) - які були порушені з боку ПАО "Дельта Банк", який всіляко ухилявся від виконання узятих на себе зобов'язань.

Команда Trusted Advisors брала участь в проекті у складі керівного партнера Ивана Мищенкостаршого юриста Сергія Протасова і молодшого юриста Юрія Жилы.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини