Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначені завдання пограничної комендатури швидкого реагування

28 квітня 2016, 09:29
1091
0
Автор:
Реклама

МВС наказом від 21 березня 2016 року № 190 затвердило Положення про пограничну комендатуру швидкого реагування Держприкордонслужби.

Погранична комендатура швидкого реагування (далі - комендатура) є структурним підрозділом пограничного загону, призначеним для захисту і посилення охорони певної ділянки держкордону.

У разі загострення обстановки на держкордоні рішення по організації виконання завдань комендатури приймається начальником регіонального управління після затвердження такого рішення головою Держприкордонслужби.

У охороні державного кордону комендатура може використовувати допомогу органів держвлади, громадських об'єднань, громадян з числа місцевих жителів на добровільній основі.

Основними завданнями відділення є:

- участь в припиненні озброєних конфліктів і інших провокацій на держкордоні у взаємодії з підрозділами відповідних правоохоронних органів;

- участь у взаємодії з частинами і підрозділами Збройних Сил і інших військових формувань у віддзеркаленні вторгнення або нападу на територію України збройних сил іншої держави або групи держав;

- участь в заходах по запобіганню карним і адміністративним правопорушенням;

- участь в межах, визначених законодавством, у взаємодії з СБУ, органами внутрішніх справ і іншими правоохоронними органами у боротьбі з тероризмом.

Ділянка (район) відповідальності комендатури, стики і розмежувальні лінії, між підрозділами, які безпосередньо охороняють держкордон, визначаються наказами организационно-распорядительного характеру Адміністрації Держприкордонслужби (регіонального управління).

Керівництво комендатурою здійснює комендант комендатури, який є відповідальною особою за бойову готовність комендатури, успішне виконання підрозділами завдань, підготовку, дисципліну і правопорядок, морально-психологічний стан особового складу, за внутрішній порядок, за стан і збереження озброєння, боєприпасів, спеціальною і іншої техніки, пального і інших матеріальних засобів комендатури і законність їх витрачання, за організацію і стан пожежної безпеки комендатури.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини