Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнювати звіт про контрольовані операції?

28 квітня 2016, 09:03
1315
0
Автор:
Реклама

ГФС нагадала, що згідно п.п. 39.4.2 п.39.4 ст.39 НК усі платники податків, об'єм контрольованих операцій яких з 1 контрагентом впродовж 2015 звітного року перевищив 5 млн грн. (без урахування ПДВ), зобов'язані подавати звіт про контрольовані операції (далі - Звіт).

Враховуючи, що в 2016 році останній день терміну представлення звіту (30.04.2016 р.) доводиться на вихідний день, то останнім днем терміну вважається 4 травня 2016 року.

Звіт за 2015 рік подається засобами електронного зв'язку у електронному вигляді за формою, затвердженою наказом Мінфіном від 18.01.2016 р. № 8.

Також податківці роз'яснили нюанси заповнення графи 23 "Цифрове значення показника рентабельності" розділу "Зведення про контрольовані операції" додатка до звіту:

- в графі вказується цифрове значення показника рентабельності контрольованої операції, а не відповідний показник рентабельності усієї госпдіяльності підприємства за звітний період;

- цифрове значення показника рентабельності приводиться у відсотках. Наприклад, якщо значення показника рентабельності для контрольованої операції складає 25%, то в графі 23 вказується "25";

- у випадку якщо показник рентабельності обчислюється для сукупності контрольованих операцій, здійснених платником податків впродовж року, але правила групування не дозволяють відбити таке групування 1 рядком, відповідний показник рентабельності (гр.22) і його цифрове значення відбивають в кожному з рядків, що відбивають сукупність таких операцій.

У графі 17 "Кількість" розділу "Зведення про контрольовані операції" додатка до звіту у разі, якщо предметом контрольованої операції є фінансові послуги з надання/отриманню кредиту, депозиту, позики, вказується сума відсотків, нарахованих (сплачених) або отриманих під час відповідної контрольованої операції у валюті контракту.

У графі 20 "Загальна вартість операції (без вирахування непрямих податків (грн.)" розділу "Зведення про контрольовані операції" додатка до звіту вказується загальна вартість контрольованої операції (за вирахуванням непрямих податків) в гривнях, по якій відповідна операція відбита у бухобліку платника податків.

У разі здійснення господарських операцій з придбання (продажу) товарів (робіт, послуг) з пов'язаними особами - нерезидентами із залученням незв'язаних осіб вказується інформація відносно такої нерезидента-связанного особи ( код основи віднесення угоди до контрольованої - "015"). Разом з цим, в розділі "Зведення про контрольовані операції" додатка до звіту вказується інформація згідно з первинними документами по операції придбання - продажі товарів (робіт, послуг) із залученою незв'язаною особою.

Під час заповнення Інформації про зв'язок осіб при розкритті інформації за кодом зв'язаності "502" в графах "Розмір володіння", "Володіння: безпосереднє/опосередковане" вказується інформація відносно платника податків, який здійснює контрольовані операції.

Джерело: ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини