Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Майбутнім лікарям і учителям, які погодяться відпрацювати 3 року в селі, хочуть надати пільги

27 квітня 2016, 15:26
1266
0
Реклама

У парламенті зареєстрований допрацьований депутатський законопроект № 3312-д про внесення змін до Закон про вищу освіту відносно працевлаштування випускників.

Пропонується встановити, що внз не зобов'язані здійснювати працевлаштування випускників. Згідно з проектом, випускники внз вільні у виборі місця роботи за винятком деяких випадків.

Так, право на першочергове зарахування у вищі медичні і педагогічні учбові заклади по держзамовленню мають осіб у разі укладення ними договори про відробіток не менше 3-х років в сільській місцевості і селищах міського типу.

Випускникам медичних і педагогічних внз, що уклали вказаний договір, держава забезпечує безкоштовне користування житлом з опалюванням і освітленням в межах встановлених норм.

Крім того, законопроектом пропонується встановити, що одним із завдань вищого учбового закладу є сприяння працевлаштуванню випускників. А держоргани, до сфери управління яких належать внз, повинні сприяти працевлаштуванню випускників цих внз, здійснювати розподіл випускників вищих військових учбових закладів (вищих учбових закладів із специфічними умовами навчання) для подальшого проходження служби і надавати випускникам інших внз інформацію про наявність вакансій у складі юрособ будь-якої форми власності і підпорядкування для можливого працевлаштування.

Відмітимо, що в попередній версії законопроекту не було вищезгаданих норм відносно випускників медичних і педагогічних внз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини