Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив ціну на природний газ з 1 травня

27 квітня 2016, 14:11
2857
3
Реклама

Уряд прийняв рішення упорядкувати ціни на природний газ для споживачів і встановити ціну природного газу як товару на рівні 100% паритету до ціни природного газу, що імпортувався. Прийняте те, що відповідає постанова про внесення змін до постанова від 01.10.2015 № 758.

Згідно з постановою з 1 травня 2016 року встановлюється оптова ціна природного газу 4942 грн. за 1000 куб. метрів. У Мінекономрозвитку роз'яснили, що така ціна утворюється на основі:

- прогнозної ціни на німецькому газовому хабе NCG (за даними агентства Platt's European Gas Daily);
- вартості транспортування від NCG до західної межі України через територію Німеччини, Чехії і Словаччини (по тарифах європейських операторів ГТС);
- встановленого НКРЭКУ тарифу на послуги з транспортування природного газу трансграничними газопроводами до точок входу в ГТС України.

Граничний рівень роздрібних цін на природний газ встановлюється на рівні 6879 грн. за 1000 куб. метрів. Ця ціна утворюється на основі гуртової ціни, средневзвешенного тарифу на транспортування 219 грн., средневзвешенного тарифу на розподіл 513,7 грн. і торгової націнки постачальника 57,4 грн. за 1000 куб. метрів.

Ціна, по якій Нафтогаз поставлятиме природний газ для виробництва теплової енергії з метою надання послуг з опалювання і постачання гарячою водою, складає 4942 грн. за 1000 куб. метрів (без урахування тарифів на послуги з транспортування і розподілу природного газу, а також податків і зборів, що включаються у вартість природного газу).

За інформацією Мінекономрозвитку

Читайте також:
Постачальники газу незаконно донараховують споживачам плату за минулі періоди

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини