Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлена система відміток киновидеопродукции залежно від аудиторії

27 квітня 2016, 13:18
652
0
Автор:
Реклама

Національний радий з питань телебачення і радіомовлення рішенням від 10.03.2016 № 306 виклав в новій редакції Систему візуальних відміток з індексом киновидеопродукции залежно від аудиторії, на яку вона розрахована.

Документом передбачено, що киновидеопродукция, яка транслюється на телебаченні на території України, ділиться на 3 категорії залежно від аудиторіїна яку вона розрахована.

Трансляція такої киновидеопродукции на телебаченні повинна супроводжуватися такими, що відповідають візуальними відмітками:

- I категорія (без позначки) торкається фільмів з індексами "ТА" і "ЗА". Фільми цієї категорії розраховані на глядачів будь-якого віку, у тому числі і на дітей.

- II категорія (круг жовтого кольору з індексом "12+" або "16+") торкається фільмів, перегляд яких не рекомендується дітям до 12 і 16 років відповідно без відома батьків.

- III категорія (круг червоного кольору з індексом "18+") торкається фільмів, рекомендованих для перегляду тільки повнолітніми глядачами.

Єдиний розмір візуальних відміток має бути таким: висота або діаметр відмітки - 5 % висот кадру телевізійного зображення або 31 рядок телевізійного растру. Візуальна відмітка має бути суцільно зафарбована.

Відсутність на екрані будь-якої відмітки свідчить, що киновидеопродукция відноситься до I категорії і розрахована на глядачів будь-якого віку, у тому числі і на дітей.

Під час трансляції киновидеопродукции категорій II і III візуальна відмітка на телеекрані повинна постійно знаходитися у правому нижньому кутку.

Телерадіоорганізаціям забороняється поширювати, а також анонсувати програми і передачі, які можуть пошкодити фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх і юнацтва, окрім як впродовж ефірного часу в добовому відрізку з 23.00 до 6.00 і на каналах з обмеженим доступом.

Передачі, що містять інформацію, яка може завдати шкоди фізичному, психічному або моральному розвитку дитини, мають бути позначені спеціальними графічними попередженнями (символами)які показують упродовж усієї передачі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини