Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнювати графи 4, 5 і 6 податковій накладній у разі постачання послуг з 1 квітня?

26 квітня 2016, 14:27
4754
1
Автор:
Реклама

ГФС нагадала, що починаючи з 1 квітня 2016 року податкова накладна складається за формою і в порядку, затвердженими наказом Мінфіну від 31.12.2015 № 1307 (далі - Порядок № 1307).

Порядком № 1307 передбачено, що податкова накладна і додатки до неї складаються в електронній формі з дотриманням умови відносно реєстрації в порядку, визначеному законодавством, електронному підписі уповноваженої платником особи.

Згідно п. 16 Близько № 1307 в графи 4 і 5 вносяться дані відносно одиниці виміри товарів/послуг.

Графи 4 і 5 податковою накладною заповнюються відповідно до Класифікатором системи позначень одиниць виміру і обліку (КСОЕИУ), діючого на дату складання податкової накладної.

У графі 4 вказується умовне позначення відповідної назви одиниці виміру/обліку (українське), вказаної в КСОЕИУ.

У разі складання звідних податкових накладнихособливості заповнення яких викладені в п. 11 Близько № 1307, в графі 4 вказується "грн.".

У випадку якщо товар (послуга) має одиницю обліку, яка відсутня в КСОЕИУ, в графі 4 вказується умовне позначення одиниці виміру товару/послуги, яке використовується для обліку і відбивається в первинних документах. У графі 5 вказується код відповідної одиниці виміру/обліку, вказаний в КСОЕИУ.

У випадку якщо в графі 4 вказано умовне позначення одиниці виміру, яка відсутня в КСОЕИУ, графа 5 не заповнюється.

У графу 6 вносяться дані відносно кількості (об'єму, кількості) постачання товарів/послуг. У разі складання податкової накладної на повне постачання послуги або на суму коштів, що поступила на поточний рахунок як попередня оплата (аванс) в повному об'ємі, в графі 6 податковою накладною вказується "1".

У разі складання податкової накладної на часткове постачання послуги або на суму попередньої оплати частини вартості послуги в графі 6 вказується відповідна доля наданої (сплаченою) послуги у вигляді десяткового дробу. Наприклад, у разі постачання частини послуги, яка відповідає половині об'єму, вказаного в договорі, або у разі отримання суми передоплати у розмірі половини договірної вартості послуги в графі 6 вказується число "0, 5".

У графі 7 податковій накладній вказується ціна постачання одиниці товару/послуги без урахування ПДВ в гривнях з копійками, якщо інше не передбачено чинним законодавством.

Джерело: ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини