Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судді Вознюк і Оберемко відсторонені ще на місяць

25 квітня 2016, 13:43
529
0
Автор:
Реклама

На засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України 22 квітня 2016 року було вирішено продовжити термін усунення з посади двом суддям.

У зв'язку з притягненням до карної відповідальності продовжений на 1 місяць термін усунення :

- Вознюка Сергія Михайловича - від посади судді і голови Бориспільського міськрайонного суду Київської області. Він був відсторонений рішенням Комісії від 2 вересня 2015 року на 2 місяці, рішеннями від 2 листопада, 30 листопада, 25 грудня 2015 року, 25 січня, 22 лютого і 22 березня 2016 року термін усунення подовжувався на місяць. Суддя звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого частиною другої статті 375 Карного кодексу, а саме в постанові свідомо неправосудної постанови, якою звільнив засудженого за скоювання злочинів, одно з яких - тяжке, від подальшого відбуття покарання у вигляді позбавлення волі за станом здоров'я;

- Оберемко Владислава Олександровича - від посади судді Макаровского районного суду Київської області. Рішенням Комісії від 2 вересня 2015 року він був відсторонений на два місяці, рішеннями від 2 листопада, 30 листопада, 25 грудня 2015 року, 25 січня, 22 лютого і 22 березня 2016 року термін усунення подовжувався на місяць. Суддя підозрюється в скоюванні злочинів, передбачених частиною 1 статті 345, частини 4 статті 296 Карного кодексу (загроза вбивством відносно працівника правоохоронного органу, грубе порушення громадського порядку за мотивами явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося винятковим цинізмом).

Повернено Генпрокуророві клопотання відносне:

-  Волковой Світлани Яківни - судді Печерського районного суду міста Києва. Рішенням Комісії від 2 жовтня 2015 року суддя була відсторонена на два місяці, рішеннями від 30 листопада, 25 грудня 2015 року, 25 січня, 22 лютого і 22 березня 2016 року термін усунення подовжувався на один місяць. Суддя звинувачується в скоюванні злочинів, передбачених частинами першої і другої статті 375 Карного кодексу, а саме в постанові свідомо неправосудних рішень у кримінальних справах;

- Горбатенко Олени Михайлівни - судді Північнодонецького міського суду Луганської області. Рішенням Комісії від 25 грудня 2015 року вона була усунена з посади на 2 місяці, рішеннями від 25 лютого і 22 березня 2016 року термін усунення подовжувався на місяць. Суддя підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого частиною третьої статті 368 Карного кодексу, а саме в отриманні посадовцем, що займає відповідальне положення, за попередньою змовою групою осіб неправомірної вигоди в значному розмірі для себе і третьої особи за здійснення в інтересах того, хто дає неправомірну вигоду, і в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового стану, зв'язане із здирством неправомірної вигоди.

Відкладено розгляд клопотання про усунення Лисенка Владислава Вікторовича від посади судді Києво-святошинського районного суду Київської області. Судді інкримінується скоєння злочину, передбаченого частиною другої статті 375 Карного кодексу, а саме постанова свідомо неправосудної постанови про притягнення особи до адміністративної відповідальності по статті 122-2 Кодекси про адміністративні правопорушення.

Залишено без розгляду клопотання судді Глуховского міськрайонного суду Сумської області Гетьманенко Алли Іванівни про відміну рішення Комісії від 1 вересня 2011 роки № 2702/оп-11 про усунення з посади судді.

Джерело: ВККС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини