Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Довідка державної іпотечної установи не надає права на податкову скидку

22 квітня 2016, 15:39
753
0
Автор:
Реклама

Довідка, видана державною іпотечною установою, не є платіжним (розрахунковим) документом, а значить не може підтверджувати понесені витрати на сплату відсотків за договором про іпотечний кредит.

Це роз'яснено в листі ГФС від 18 квітня 2016 року № 3972/Г/99-99-17-02-03-14.

В той же час, для реалізації права на податкову скидку може бути використаний, зокрема, меморіальний ордер як документ, що підтверджує несення витрат платника податків на сплату відсотків за користування іпотечним житловим кредитом.

Відповідно до пп. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 Податкового кодексуу податкову скидку включаються фактично здійснені впродовж звітного податкового року платником податків витрати, підтверджені відповідними платіжними і розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковим касовим ордерам, копіями договорів, які ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (одержувача). У вказаних документах обов'язково має бути відбита вартість таких товарів (робіт, послуг) і термін їх продажу (виконання, надання).

Згідно п. 1.35 ст. 1 Закону "Про платіжні системи і переказ коштів в Україні" розрахунковий документ - це документ на переказ коштів, використовуваний для ініціації перекладу з рахунку платника на рахунок одержувача.

Пунктом 1.19 1 статті 1 Закону встановлено, що меморіальний ордер - це розрахунковий документ, який складається за ініціативою банку для оформлення операцій по списанню засобів з рахунку платника і внутрішньобанківських операцій відповідно до справжнього Закону і нормативно-правових актів НБУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини