Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Права бездомних на отримання соцвыплат - під загрозою

21 квітня 2016, 16:03
704
0
Реклама

Уповноважений ВР з прав людини Валерія Лутковская звернулася до Прем'єр-міністра Володимира Гройсману відносно проблеми забезпечення громадянських прав бездомних осіб і осіб, які не відносяться до категорії бездомних, проте не мають реєстрації місця проживання у зв'язку з відсутністю житла.

У зверненні відзначається, що забезпечити усіх бездомних осіб місцем проживання в спеціалізованих соціальних установах органи місцевого самоврядування не мають можливості.

А згідно оновленої ст. 61 Закону "Про свободу пересування і вільний вибір місця проживання в Україні"бездомні особи, що не проживають у відповідних спеціалізованих установах, будуть позбавлені можливості реалізації своїх соціальних і інших прав, адже практично усі законодавчі і нормативно-правові акти, у тому числі ті, які регламентують надання пенсій, інших соціальних виплат або посібників, передбачають призначення їх відповідними органами за місцем проживання громадян, а підтвердженням останнього являється його реєстрація.

"Реєстрація бездомних повинна здійснюватися по адресах центрів обліку бездомних або інших спеціалізованих соціальних установ, утворених не лише органами місцевого самоврядування, але і громадськими і добродійними організаціями, незалежно від факту безпосереднього проживання бездомних в спеціалізованих соціальних установах", - відзначається у зверненні омбудсмена.

Для вирішення проблеми потрібні зміни в законодавство, тому Уповноважений просить Прем'єра доручити профільним міністерствам підготувати проекти відповідних законодавчих і нормативно-правових актів.

За інформацією прес-служби Уповноваженого

Читайте також:
Депутати хочуть відновити право громадських організацій створювати установи для бездомних

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини