Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повторно затверджений порядок списання з балансу відомчих будинків з приватними приміщеннями

21 квітня 2016, 10:30
703
0
Реклама

Уряд 20 квітня повторно прийняв постанову "Про твердження Порядку списання з балансу багатоквартирних будинків"яким визначена процедура списання з балансу міністерств, інших ЦОИВ, госпредприятияй, органів місцевого самоврядування багатоквартирних будинків, в яких розташовані приміщення приватної і інших форм власності (приватизовані квартири, вбудовані приміщення магазинів або офісів і тому подібне).

Передбачено, що списання з балансу багатоквартирних будинків здійснюється балансодержателем на підставі прийнятого їм розпорядливого документу.

Для списання багатоквартирних будинків з балансу утворюється комісіяяка з метою фіксації технічного стану будинку перед списанням проводить огляд будинку. За результатами роботи комісії складається акт про списання багатоквартирного будинку за формою згідно з додатком до постанови, який підписується усіма членами комісії і затверджується балансодержателем.

Ініціатором списання може виступати:

- балансодержатель, який визначає наявні у будинку приміщення приватної власності (може це здійснювати за допомогою інформації з держреєстру нерухомості);

- приватний власник/власники приміщень - шляхом звернення до балансодержателю про початок процедури списання з балансу (процедура має бути розпочата в 10-денний термін з дня отримання повідомлення власників).

Порядок прийнятий із-за невідповідності перебування багатоквартирних будинків на балансі міністерств, ЦОИВ, держпідприємств і органів місцевого самоврядування положенням Закону "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку"у якому говориться, що усі власники квартир і нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку, є співвласниками такого будинку.

Нагадаємо, раніше такий порядок був схвалений 30 березня.

Джерело: Минрегион

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини