Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працюючий студент має право на податкову скидку

20 квітня 2016, 12:37
1085
0
Автор:
Реклама

Якщо студент впродовж року одночасно вчився і працював, отримував зарплату, то право на податкову скидку за результатами звітного податкового року має сам студент за умови документального підтвердження понесених ним витрат на навчання.

Про це розповіла ГФС в листі № 3741/З/99-99-17-02-03-14.

Нагадаємо, податкова скидка для фізосібщо не є суб'єктами господарювання, - це документально підтверджена сума витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб впродовж звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного доходу оподаткування, отриманого за результатами такого звітного року у вигляді зарплати (пп. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 НК).

Встановлено, що платник податку має право на податкову скидку за результатами звітного податкового року.

Згідно пп. 166.3.3 п. 166.3 ст. 166 НК платник податку має право включити в податкову скидку витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку і члена його сім'ї I мірі спорідненості, який не отримує зарплати. Така сума не може перевищувати розміру доходу, визначеного в абз. 1 пп. 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 НК, з розрахунку на кожну особу, що навчається, за кожен повний або неповний місяць навчання впродовж звітного податкового року.

Членами сім'ї фізособи I мірі спорідненості вважаються батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені (пп. 14.1.263 п. 14.1 ст. 14 НК).

Відповідно до пп. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 НК в податкову скидку включаються фактично здійснені впродовж звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними і розрахунковими документамизокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, які ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (одержувача). У вказаних документах обов'язково має бути відбита вартість таких товарів (робіт, послуг) і термін їх продажу (виконання, надання).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини