Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін уточнив порядок реєстрації платників ПДВ

19 квітня 2016, 13:01
1424
0
Автор:
Реклама

Наказом від 18 березня 2016 роки № 373 Мінфін вніс зміни в Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість.

Нагадаємо, якщо в заяві про реєстрацію не вказані обов'язкові реквізити, надані недостовірні або неповні дані, така заява не підписана заявником або відповідальною особою заявника, відомості про заявника не включені в ЕГР, то контролюючий орган звертається до особи з письмовою пропозицією надати нова заява про реєстрацію.

Згідно зі змінами, нова заява може бути подана в контролюючий орган з бажаною датою реєстраціїяка була вказана в попередній неприйнятій заяві. Це можливо, якщо особою, яка реєструється платником ПДВ, ліквідовані недоліки, які були виявлені при подачі попередньої заяви. Нова заява має бути подана не пізніше, ніж за 3 робітників дня до початку податкового періоду, з якого особа вважатиметься платником ПДВ і мати право на податковий кредит і виписку податкових накладних.

Якщо реєстраційна заява подана в контролюючий орган у електронній формівідмова в реєстрації або пропозицію надати нову заяву про реєстрацію подається контролюючим органом в електронній формі і спрямовується на адресу електронної пошти, з якої поступила така заява. Той же процес передбачений і при подачі заяви про анулювання реєстрації платника ПДВ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини