Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 2017 року продовжені правила призначення пенсії інвалідам II групи

19 квітня 2016, 11:54
1268
1
Реклама

19 квітня Верховною Радою ухвалений Закон про внесення змін відносно необхідного страхового стажу для призначення пенсій інвалідам другої групи (законопроект № 2511а).

Продовжено до 1 січня 2017 року дія норми Закону про загальнообов'язкове пенсійне держстрахуванняяка надає особам, визнаним інвалідами II групиправо на призначення пенсії по інвалідності за наявності у них на час настання інвалідності або на день звернення за пенсією страхового стажу, необхідного для призначення пенсій по інвалідності I групи.

Таким чином, не буде допущено звуження змісту і об'єму існуючих прав і свобод інвалідів другої групи після 1 січня 2016 року.

Відмітимо, законодавством передбачалося, що з 1 січня 2016 року для особи, визнаної інвалідом II групи у віці 40 років, величина необхідного страхового стажу для призначення пенсії складає 9 років, а не 6 років як раніше, а для особи, визнаної інвалідом II групи у віці 50 років, замість 9 років страхового стажу необхідно було мати 12 років, щоб цій особі призначили пенсію по інвалідності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини