Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок внесення відомостей про об'єм здобутих підземних вод

19 квітня 2016, 10:13
907
0
Автор:
Реклама

Мінприроди наказом від 23.03.2016 № 110 затвердило Порядок внесення відомостей про об'єм здобутих підземних вод водокористувачами в автоматизовану систему обліку здобутих підземних вод.

Документ являється обов'язковим до виконання усіма юридичними і фізичними особами - підприємцями, які є власниками або користувачами земельних ділянок, в межах яких розташовані і експлуатуються артезіанські свердловини, і у встановленому законодавством порядку отримали спеціальний дозвіл на користування надрами і дозвіл на спеціальне водокористування (далі - водокористувачі).

Автоматизована система обліку є комплексом програмно-технічних і телекомунікаційних засобів, що забезпечують збір, обробку, накопичення, проведення аналізу, зберігання і відображення відомостей про об'єм здобутих підземних вод (далі - відомості) на підставі відомостей, що поступили від водокористувача. Водокористувач надає зведення із засобів виміру об'єму здобутих підземних вод (далі - засоби виміру) або устаткування для автоматичної передачі даних (далі - устаткування), підключених до автоматизованої системи обліку. Засоби виміру або устаткування встановлюються водокористувачем на артезіанських свердловинах.

Засіб виміру повинно забезпечувати облік об'єму здобутих підземних вод у безперервному режимі. А устаткування повинно забезпечувати автоматичну передачу відомостей про об'єм здобутих підземних вод у безперервному режимі в автоматизовану систему не менше чим 1 раз в годині

У разі використання водокористувачем засобів виміру об'єму здобутих підземних вод без устаткування, водокористувач здійснює внесення відомостей про об'єм здобутих підземних вод самостійно через інтернет 1 раз на добу через персональний кабінет водокористувача автоматизованої системи обліку з використанням ЭЦП.

Водокористувачі, які отримуватимуть спеціальний дозвіл на користування надрами і дозволи на спеціальне водокористування після набуття чинності цим Порядком, зобов'язані в 3-місячний термін з дати отримання спеціального дозволу на користування надрами і дозволи на спеціальне водокористування подать заява в Госгеонедр. Заява подається в письмовій або електронній формі. Надання доступу до автоматизованої системи обліку здійснюється на безкоштовній основі.

Госгеонедр в 3-денний термін реєструє водокористувача в автоматизованій системі обліку і повідомляє його логін і пароль для доступу до системи обліку шляхом відправки відповідного повідомлення про активацію на електронну адресу, вказану в заяві.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини