Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть збільшити долю україномовного продукту на ТБ

18 квітня 2016, 17:33
657
2
Автор:
Реклама

Групою народних депутатів у Верховній Раді зареєстрований законопроект № 4408 про внесення змін відносно об'єму національного україномовного аудіовізуального продукту в мовленні телерадіоорганізацій.

Законопроектом пропонується в статті 1 Закону "Про телебачення і радіомовлення" визначити термін "україномовний національний аудіовізуальний продукт" як програми, фільми, аудіовізуальні твори, виготовлені фізичними або юридичними особами України, озвучені виключно українською мовою.

Також пропонується визначити, що в загальному об'ємі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50 % повинен складати національний аудіовізуальний продукт, а доля національного україномовного аудіовізуального продукту повинна складати не менше 75 % від загального об'єму продукту українського виробника. Крім того, телерадіоорганізації повинні забезпечувати дотримання такого співвідношення рівномірно впродовж усього ефірного часу.

Мета законопроекту - створення належної нормативної бази для рівномірного наповнення ефіру національними аудіовізуальними продуктами. Передбачається, що прийняття змін створить умови для розвитку вітчизняної індустрії, пов'язаної із створенням і поширенням національних аудіовізуальних творів, у тому числі і україномовних.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини