Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Керівники банків-банкротів зможуть знову очолювати фінустанови

18 квітня 2016, 11:55
576
1
Реклама

Постановою Правління Національного банку України від 13 квітня № 261 внесені Зміни в Положення про порядок реєстрації і ліцензування банків, відкриття відособлених підрозділів.

Змінами уточнені вимоги до діловій репутаціїа також банкам надано право звертатися до регулятора з клопотанням про незастосування відносно особи, яку повинні призначити керівником цього банку, окремих ознак відсутності бездоганної ділової репутації.

Відмітимо, що ця процедура була ініційована банківським співтовариством як реакція на істотне обмеження доступу до банківського сектора особам, які були керівниками неплатоспроможних або ліквідованих банків.

НБУ відмічає, що такий порядок застосовуватиметься тільки у виняткових випадках і за наявності достатньої кількості документів і інформації, що підтверджують бездоганний характер ділової репутації особи. Для розгляду питання по кожній особі притягуватимуться підрозділи служби банківського нагляду Нацбанку, а також Фонд гарантування вкладів фізосіб. Остаточне рішення прийматиме Комітет з питань нагляду і регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем.

Крім того, змінами:

- визначений перелік документів, які подаються банком у разі збільшення статутного капіталу за рахунок засобів, притягнених на умовах субординированного боргу;
- уточнений порядок оцінки фінансового (майнового) стану фізичних осіб;
- доповнений перелік осіб, відносно яких Нацбанк здійснює контроль за відповідністю їх ділової репутації вимогам законодавства України протягом всього часу їх перебування на посадах керівників банків;
- визначена нова форма повідомлення про проведення держреєстрації змін в статут банку.

Джерело: НБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини