Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роз'яснені нюанси виплати допомоги на оздоровлення педработникам

12 квітня 2016, 14:31
3398
1
Автор:
Реклама

Минсоцполитики в листі № 351/13/84-16 роз'яснило особливості виплати допомоги на оздоровлення педагогічним працівникам.

Згідно ст. 57 Закону "Про освіту" держава забезпечує педагогічним і науково-педагогічним працівникам виплату допомозі на оздоровлення у розмірі місячного посадового окладу (ставки зарплати) при наданні щорічної відпустки.

Виплата допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки педагогічним і науково-педагогічним працівникам робиться по основній посаді у розмірі посадового окладу незалежно від тижневого (річний) навантаження або об'єму виконуваної роботи.

Ця матеріальна допомога являється обов'язковоюі засоби на її виплату мають бути затверджені кошторисом.

При цьому при формуванні фонду оплати праці на рік для кожного працівника передбачається 1 допомога для оздоровлення.

В той же час керівникам учбових установ освіти надано право в межах фонду оплати праці, затвердженої в кошторисах, надавати працівникам матеріальну допомогу, у тому числі на оздоровлення, в сумі не більше ніж 1 посадовий оклад на рік, окрім матеріальної допомоги на поховання. Надання вказаної матеріальної допомоги може здійснюватися за рішенням керівника тільки у разі, коли такі засоби будуть закладені до фонду оплати праці при формуванні кошторису на відповідний бюджетний рік.

Право на виплату матеріальної допомоги мають усі працівники установи освіти.

Тобто, виплата педагогічним і науково-педагогічним працівникам допомоги на оздоровлення при наданні щорічного не унеможливлює (за наявності засобів фонду оплати праці) виплати цим працівникам також і матеріальній допомозі, зокрема, для вирішення соціально-побутових питань.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини