Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уточнений порядок застосування до аудиторів дисциплінарних стягнень

12 квітня 2016, 13:05
517
0
Автор:
Реклама

Аудиторська палата рішенням від 31.03.2016 № 323/11 внесла зміни в Порядок застосування до аудиторів (аудиторським фірмам) стягнень за неналежне виконання професійних обов'язків.

Зокрема, визначено, що рішення про відкриття дисциплінарного провадження з визначенням місця, дня і часу його розгляду і включення відповідного питання до порядку денного засідання дисциплінарної комісії АПУ, а також рішення про відмову у відкритті дисциплінарного провадження приймає голова АПУ шляхом видання відповідного розпорядження.

В окремих випадках, за представленням голови АПУ, рішення про відкриття дисциплінарного провадження приймає дисциплінарна комісія АПУ.

Секретаріат АПУ рекомендованим листом інформує аудитора (аудиторську фірму) про відкриття дисциплінарного провадження і дату засідання дисциплінарної комісії АПУ з одночасною пропозицією надання додаткових письмових мотивованих зауважень і пояснень.

Аудитор (аудиторська фірма), відносно якого збуджено дисциплінарне провадження, повідомляється секретаріатом АПУ про проведення засідання дисциплінарної комісії АПУ не пізніше, ніж за 5 днів до дня проведення засідання і має право брати участь в засіданні, давати пояснення, висловлювати заперечення, представляти докази

Нез'явлення аудитора на засідання дисциплінарної комісії АПУ без поважних причин, за наявності доказів завчасного сповіщення вказаної особи про місце, день і час засідання, не перешкоджає розгляду дисциплінарного провадження по суті.

У разі неможливості з поважних причин брати участь в засіданні дисциплінарної комісії АПУ аудитор, відносно якого розглядається дисциплінарне провадження, може надати по суті порушених питань письмові поясненняякі додаються до матеріалів справи.

Під час засідання дисциплінарної комісії АПУ ведеться протокол.

Також передбачено, що рішення АПУ про застосування стягнення набуває чинності з дня, що йде за днем його обнародування, і може бути впродовж 30 днів оскаржене в АПУ або до суду в порядку, встановленому законодавством. Оскарження такого рішення не припиняє його дії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини