Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийняті зміни для соцзахисту потерпілих в АТО резервістів

12 квітня 2016, 11:28
529
0
Реклама

Верховна Рада 12 квітня ухвалила Закон про внесення змін відносно соціального захисту резервістів, постраждалих в результаті участі в антитерористичній операції, і членів їх сімей (законопроект № 3497).

Законодавчим актом передбачається, що пенсійне забезпечення резервістів, які постраждали внаслідок виконання обов'язків служби у військовому резерві військових формувань під час безпосередньої їх участі у АТОа також членів сімей резервістів, загиблих з таких же причин, здійснюється в порядку і на умовах, встановлених законодавством для військовослужбовців відповідних посад.

Схеми прирівнюваних посад резервістів і військовослужбовців затверджуються центральним органом виконавчої влади, військовим формуванням, що здійснює керівництво.

Законом також відноситься до вислузі років для призначення пенсії служба у військовому резерві при безпосередній участі в АТО або забезпеченні її проведення.

Ветеранами військової служби признаються інваліди I і II групи, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов'язаних з виконанням обов'язків служби у військовому резерві військових формувань під час безпосередньої участі в АТО, забезпеченні її проведення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини