Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я розробило стратегію розвитку служби крові

12 квітня 2016, 11:03
492
1
Реклама

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило для обговорення проект урядового розпорядження "Про твердження Національній стратегії розвитку служби крові".

Стратегія визначає підходи і принципи управління, безпеці і стабільності функціонування служби крові шляхом належної організації її роботи. Передбачається:

- централізоване управління і належне фінансування служби крові на рівні держави
- заготівля крові від добровільних безкоштовних донорів
- впровадження сучасних технологій заготівлі, переробки донорської крові на компоненти і виробництво препаратів
- впровадження систем управління якістю
- підготовка і навчання медичного персоналу і так далі

Мета стратегії - забезпечувати допомогу населенню з використанням якісних і безпечних компонентів і препаратів донорській крові у необхідній кількості.

У Мінохоронздоров'я відмічають, що зараз служба крові не має централізованого управління, належного фінансування, а центри крові і відділення трансфузиологии при лікувальних установах знаходяться в стані занепаду. Неможливе управління запасами трансфузионных засобів при необхідності їх оперативного розподілу, не сформована система забезпечення кров'ю при виникненні надзвичайних ситуацій. Тому в Україні відсутня злагоджена система забезпечення усіх потреб пацієнтів в донорській крові і її компонентах відповідно до вимог якості і біологічної безпеки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини