Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропонований мораторій на зміну цільового призначення рекреаційних земель за межами населених пунктів

11 квітня 2016, 15:29
827
0
Реклама

Комітет ВР з питань екологічної політики і природокористування рекомендує прийняти за основу законопроект № 4200 про мораторій на зміну цільового призначення земельних ділянок рекреаційного призначення за межами населених пунктів.

Проектом пропонується ввести мораторій терміном на 10 років на зміну цільового призначення земельних ділянок рекреаційного призначення незалежно від форми власності за межами населених пунктів. Також передбачено заборонити ліквідацію і руйнування об'єктів стаціонарній рекреації, розташованих на цих земельних ділянках, окрім випадків, пов'язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

В цілому схвалюючи законопроект, в Комітеті відмітили, що згідно з чинним законодавством сьогодні на землях рекреаційного призначення вже забороняється діяльність, яка перешкоджає або може перешкоджати використанню їх за призначенням, а також негативно впливає або може вплинути на природний стан цих земель (ч.3 ст.52 ЗК). Тому, можливо, після введення мораторію треба розробити проект законодавчого акту про визначення статусу і умов використання земель рекреаційного призначення.

За інформацією Комітету

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини