Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано посилити відповідальність п'яних водіїв

8 квітня 2016, 14:29
1120
1
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 4373 про посилення відповідальності за управління транспортними засобами в стані сп'яніння або під впливом ліків (автор - нардеп А. Тетерук, НФ).

Пропонується внести зміни в ст. 25 і ст. 130 КоАП і посилити відповідальність за управління ТС в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу і швидкість реакції (далі - в стані сп'яніння).

Законопроектом передбачається, що позбавлення права управління ТС разом з відшкодувальним вилученням і конфіскацією предметів можуть застосовуватися як основні, так і як додаткові админвзыскания.

Проектом істотно збільшуються розміри штрафів і терміни позбавлення права управління ТС за управління в стані сп'яніння:

- штраф 600 нмдг (замість 200), термін позбавлення прав 1 рік;

- при повторності (2 рази на протяг 5 років) - штраф 2400 нмдг, позбавлення прав на 10 років (зараз тільки позбавлення прав на 1 - 10 років);

- за вживання після ДТП - штраф 1200 нмдг, позбавлення прав на 3 року, админарест на 15 діб (зараз тільки позбавлення прав на 2 -3 року, админарест на 10- 15 діб).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини