Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спиртові ліки дозволять розливати в полімерні флакони

7 квітня 2016, 18:00
746
1
Автор:
Реклама

Комітет ВР з питань податкової і митної політики порекомендував прийняти в цілому законопроект № 2135 про внесення змін відносно реалізації лікарських засобів, що містять спиртові або водно-спиртові настої.

Законопроектом пропонується встановити, що спирт етиловий, який використовується як лікарський засіб, і спиртові або водно-спиртові настої реалізуються уроздріб тільки через аптеки у флаконах медичного призначення (по діючій нормі - у флаконах з медичного скла об'ємом не більше 100 куб. см, окрім таких лікарських засобів, як бальзами).

Тобто, планується дозволити виготовлення флаконів не лише з медичного склаале і з інших матеріалів (полімерних), дозволених для цих цілей Мінохоронздоров'я.

Відповідні зміни пропонується внести в ч. 2 ст. 14 Закону "Про державне регулювання виробництва і звернення спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів".

Члени Комітету вважають, що реалізація таких законодавчих змін сприятиме добросовісній конкуренції, дасть можливість виробникам лікарських засобів збільшити об'єми, і за рахунок конкуренції на ринку пакувальних матеріалів поліпшити зручність і якість кінцевого продукту.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини