Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уточнений порядок зняття з обліку платників єдиного внеску

7 квітня 2016, 17:31
901
0
Автор:
Реклама

Мінфін наказом від 3 березня 2016 року № 308 вніс зміни в Порядок обліку платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, уточнивши нюанси зняття з обліку таких платників.

До завершення терміну, визначеного для заяви кредиторами своїх вимог, а також в день отримання запиту від суб'єкта держреєстрації контролюючий орган передає в Єдиний державний реєстр юрособ і фізосіб-підприємців (далее-ЕГР) відомості про відсутність (наявності) заборгованості по сплаті єдиного внеску за формою № 11-ЕСВ.

Якщо до закінчення терміну, визначеного для заяви кредиторами своїх вимог, на запит суб'єкта держреєстрації контролюючим органом були надані зведення про відсутність заборгованості і якщо у платника єдиного внеску, все же, виникла заборгованість до проведення держреєстрації припинення юрособи, то контролюючий орган формує і передає в ЕГР зведення про наявність такої заборгованості.

Якщо контролюючим органом в ЕГР передані зведення про наявність заборгованості, то після погашення такої заборгованості контролюючий орган передає в ЕГР зведення про відсутність заборгованості.

У разі наявності заборгованості зведення за формою № 11-ЕСВ разом з додатком спрямовуються комісії з припинення (ліквідаційній комісії, ліквідаторові) чи відповідальній особі платника по його зверненню.

Дата зняття з обліку відповідає даті закриття інтегрованої картки платника єдиного внеску або даті отримання від держреєстратора відомостей про проведення реєстрації припинення юрособи у разі, якщо на дату отримання таких відомостей закрито інтегровану картку такого платника.

У разі отримання від держреєстратора відомостей про проведення реєстраційної дії про початок проведення спрощеної процедури держреєстрації припинення юрособи в результаті її ліквідації контролюючий орган впродовж 30 календарних днів з дати вступу таких відомостей направляє держреєстраторові зведення про відсутність заборгованості по сплаті єдиного внеску за формою № 11-ЕСВ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини