Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госпродпотребслужба офіційно починає роботу

7 квітня 2016, 11:00
1394
1
Реклама

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Госпродпотребслужба) згідно з розпорядженням Кабміну від 6 квітня 2016 року офіційно починає роботу і приступає до виконання своїх функцій.

У зв'язку з цим припиняються повноваження Державної ветеринарної і фітосанітарної служби, Державної інспекції з питань захисту прав споживачів, Державної санітарно-епідеміологічної служби.

Крім того, Госпродпотребслужба виконуватиме функції по: здійсненню держконтролю за дотриманням вимог по формуванню, встановленню і застосуванню державних регульованих цін; здійсненню держнагляду у сфері туризму і курортів; захисту прав споживачів виробів з дорогоцінних металів і коштовних каменів; держнагляду (контролю) у сфері охорони прав на сорти рослин, насінництва.

Служба завершила усі необхідні заходи, пов'язані з держреєстрацією, затвердженням положення, структури, штатного розкладу апарату і кошторису. Відповідно до законодавства набрано 30% штат, призначення працівників триває.

Нагадаємо, Госпродпотребслужба утворена відповідно до постановою Кабміну від 10 вересня 2014 роки № 442.
Положення про Госпродпотребслужбе, яким визначені її завданнязатверджено постановою від 2 вересня 2015 року № 667.
Постановою від 18 листопада 2015 роки № 942 вирішено, що Госпродпотребслужба буде координуватися через Міністра аграрної політики і продовольства.
Територіальні органи утворені постановою від 16 грудня 2015 роки № 1092.
З метою забезпечення фінансування прийнято розпорядження від 27 січня 2016 року № 76-р.

Головою Госпродпотребслужбы 24 лютого 2016 призначений Володимир Лапа.

За інформацією Минагрополитики

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини