Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МФО збільшать кредитування українського бізнесу в гривні

6 квітня 2016, 12:36
635
0
Реклама

Національний банк України у відповідь на звернення Міжнародної фінансової корпорації (IFC) розширив можливості міжнародних фінансових організацій використовувати засоби в гривні для фінансування проектів в Україні.

Сьогодні, 6 квітня, набула чинності відповідна постанова від 31 березня № 225, яким внесені зміни в Порядок відкриття і використання засобів по поточних рахунках міжнародних фінансових організацій, які відкриваються в уповноважених банкаха також в Інструкцію про порядок відкриття, використання і закриття рахунків в національній і іноземних валютах.

Віднині МФО зможуть використовувати для кредитування українського бізнесу гривневі засоби, отримані ними в якості кредиту від уповноваженого банку.

Досі їм дозволялося надавати кредити і позики тільки за рахунок засобів в гривні, отриманих від продажу інвалюти на міжбанківському валютному ринку України і від розміщення власних облігацій на території України.

Вказані зміни будуть поширюватися на Міжнародну фінансову корпорацію і Північну екологічну фінансову корпорацію.

Розширення режиму поточних рахунків МФО торкається також проведення на території України розрахунків по операціях іноземного інвестування, договорах страхування, по оплаті продукції, послуг, робіт і тому подібне

У НБУ запевняють, що завдяки такому рішенню МФО зможуть збільшити кредитне фінансування в гривні вітчизняних підприємств - а значить, розширити доступ українського бізнесу до кредитних ресурсів в нацвалюті.

Джерело: НБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини