Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суддя Оберемко буде звільнений за порушення присяги

6 квітня 2016, 12:17
712
2
Автор:
Реклама

Сьогодні, 6 квітня, Вища рада юстиції вирішила внести Президентові подання про звільнення за порушення присяги судді Макаровского райсуду Київської області Владислава Оберемко.

Рішення було прийняте одноголосно. На засіданні суддя не був присутнім, його інтереси представляв адвокат.

Нагадаємо, надбанням громадськості став інцидент між співробітниками ДАІ і суддею. Резонанс викликала неналежна поведінка В. Оберемко : управління автомобілем в нетверезому стані, погрози на адресу працівників ДАІ, втеча з місця події і тому подібне. Після скандалу суддя сам написав заяву про звільнення за власним бажанням, оскільки порахував, що підриває прстиж судової влади. Але заява було залишено без розгляду у зв'язку з відкритою відносно нього дисциплінарною справою. Сьогодні розгляд дисциплінарної справи завершився укладенням УСЮ про порушення В. Оберемком присяги, за що він має бути звільнений Президентом (як суб'єктом, що призначив його на посаду).

Відмітимо, що Подільським райсудом Києва розглядається кримінальна справа відносно В. Оберемко. Він звинувачується в скоюванні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 345 (загроза відносно працівника правоохоронного органу), ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Карного кодексу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини