Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Учасникам АТО держава сплатить половину вартості житла?

6 квітня 2016, 10:40
1264
0
Реклама

Комітет ВР з питань будівництва рекомендує прийняти законопроект № 4081 "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі і житлового будівництва".

Законопроектом пропонується надати особам, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частин першої статті 6 і абзаців четвертого, шостого і восьмого пункту 1 статті 10 Закону про статус ветеранів війнидержавну підтримку будівництва доступного житла, яка полягає в фінансуванні державою 50 % вартостей будівництва (придбання) доступного житла і пільгового іпотечного житлового кредиту.

Йдеться про надання компенсації військовослужбовцям і працівникам ВСУ, Нацгвардії, СБУ, розвідникам, прикордонникам, поліцейським і так далі, які безпосередня участь в АТО, а також учасникам АТО із складів добровольчих формувань, сім'ям загиблих в ході АТО військових і добровольців.

Також пропонується збільшити з 3 до 10 % річних процентну ставку фінансування за кредитами на будівництво (придбання) доступного житла у разі надання кредитів за рахунок бюджетних коштів фінансовою установою - виконавцем державної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини