Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ спростив доступ банків до механізму ролловера

6 квітня 2016, 09:53
599
0
Реклама

Національний банк України розширив перелік запорук для застосування механізму ролловера для подальшої оптимізації інструментів управління ліквідністю банківської системи.

Так, постановою від 1 квітня № 230, яка набула чинності 6 квітня, внесені зміни в Положення про порядок обліку і проведення НБУ і банками України операцій з депозитними сертифікатами НБУ.

Нагадаємо, в лютому Нацбанк ввів можливість використання ролловера - надання банку кредиту для погашення раніше притягнених кредитів рефінансування і овернайт. Передбачалося, що механізм ролловера можна застосовувати під заставу державних облігацій України і депозитних сертифікатів НБУ. Враховуючи це, Нацбанк передбачив можливість застосування депозитних сертифікатів НБУ в якості такої запоруки.

В той же час, виникла необхідність в доповненні заставного інструментарію ролловерных кредитів таким видом запоруки як іноземна валюта, размещенаная банком на рахунку Нацбанку як гарантійний депозит.

Для цього прийнята постанова від 5 квітня № 237 про внесення змін до Положення про застосування НБУ стандартних інструментів регулювання ліквідності банківської системи. Цей документ набуде чинності з 18 квітня.

Завдяки реалізації цих постанов банки зможуть задовольняти потреби в короткостроковій ліквідності, використовуючи інструмент ролловера під заставу різних інструментів - не лише ОВГЗ, але і депозитних сертифікатів НБУ і валюти.

Джерело: НБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини