Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звітність необхідно представляти по усім зареєстрованим РРО

5 квітня 2016, 10:58
837
0
Автор:
Реклама

Звітність необхідно представляти по усім зареєстрованим РРО незалежно від того, чи застосовувалися вони в звітному місяці або ні, і відносно усіх книг обліку розрахункових операцій, зареєстрованих на господарську одиницю, які ведуться разом з розрахунковими книжками.

Про це розповіла ГФС в листі № 5852/10/28-10-06-11.

Згідно п. 7 ст. 3 Закону № 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг" (далі - Закон № 265), суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій і безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів і т. п.) при продажі товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг, а також при здійсненні операції по прийому готівки для подальшого її перекладу, зобов'язані подавати в органи прибутків і зборів звітністьпов'язану із застосуванням РРО і розрахункових книжок, не пізніше 15 чисел місяця, що йде за звітним, у разі, якщо не передбачено представлення інформації по дротяних або безпровідних каналах зв'язку.

Суб'єкти господарювання, які використовують такі РРО як електронні таксометриавтомати з продажу товарів (послуг) і РРО, які застосовуються для обліку і реєстрації операцій по купівлі-продажу іноземної валюти, повинні подавати в органи державної податкової служби по дротяних або безпровідних каналах зв'язку інформацію про об'єм розрахункових операційвиконаних в готівковій і безготівковій формі, або про об'єм операцій по купівлі-продажу іноземної валюти, який міститься у фіскальній пам'яті вказаних РРО.

Порядок представлення звітності, пов'язаної з використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), затверджений наказом Мінфіну від 21 січня 2016 року № 13яким передбачено представлення звітності по формі № ЗВР-1.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини