Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оголошені результати оцінювання першої сотні суддів

4 квітня 2016, 12:06
889
1
Автор:
Реклама

Проведення первинного кваліфікаційного оцінювання суддів, які звернулися у ВККС із заявами про рекомендацію для обрання безстроково, було оголошене рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів від 28 січня 2016 року № 7/зп-16. У список було включено 100 суддів місцевих судів загальної юрисдикції, повноваження яких закінчилися в 2015 році. Був встановлений графік їх оцінювання з 17 лютого по 31 березня 2016 включно.

Впродовж вказаного часу участь в оцінюванні взяли 94 судді. За результатами проведеного оцінювання 69 суддів підтвердили можливість здійснювати правосуддя у відповідному суді. 12 суддів не підтвердили можливість здійснювати правосуддя на своїх посадах і спрямовані в Національну школу суддів України для проходження перепідготовки. Після завершення перепідготовки їх чекає повторне кваліфікаційне оцінюванняпісля чого Комісією буде вирішено питання про їх подальшу суддівську кар'єру. Відносно 12 суддів оголошена перерва для з'ясування обставин, виявлених при вивченні досьє, і проведення додаткової перевірки.

6 суддів не явилися на оцінювання. Двоє з них в період проведення оцінювання були звільнені з посади судді Указом Президента, інші повідомили про наявність поважних причин відсутності. Комісією буде встановлений графік первинного оцінювання таких суддів додатково. Один суддя дізнався про своє звільнення під час складання іспиту, і його оцінювання у зв'язку з цим було припинене.

Джерело: ВКСС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини