Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міносвіти роз'яснило нюанси індивідуальної форми навчання в школах

4 квітня 2016, 10:40
1194
0
Автор:
Реклама

У листі № 1/9-154 Міносвіти розповіло про індивідуальну форму навчання в загальноосвітніх учбових закладах.

Міністерство нагадало, що з 1 квітня 2016 року набув чинності наказ МОН № 8 від 12 січня 2016 рокуяким затверджено Положення про індивідуальну форму навчання в загальноосвітніх учбових закладах.

Новим Положенням розширений перелік осібдля яких може вводитися індивідуальна форма навчання, а саме:

- що проживають в зоні озброєного конфлікту, на тимчасово окупованій території України або в населених пунктах, на території яких органи держвлади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному об'ємі свої повноваження і т. д і надзвичайних ситуацій природного або техногенного характеру (з використанням дистанційної форми навчання);

- є іноземцями або особами без громадянства (діти-біженці, діти, чиї батьки подали заяви про визнання біженцями або особами, які потребують додаткового або тимчасового захисту, діти іноземців і осіб без громадянства, які містяться в пунктах тимчасового перебування іноземців і осіб без громадянства).

Плата праці за проведення уроків з використанням технологій дистанційної форми навчання здійснюється на загальних підставах відповідно до законодавства, зокрема згідно Інструкції про порядок числення зарплати працівників освіти, затвердженої наказом МОН від 15 квітня 1993 р. № 102.

Навчання учнів, яким необхідно пройти медичне лікування у установі охорони здоров'я більше 1 місяця, здійснюється безпосередньо в цій медичній установі. Місцевим органом управління освітою визначається по територіальному розташуванню освітня установа, педагогічні працівники якої здійснюватимуть учбовий процес.

Окрім цього, пунктом 3 розділи III вказаного вище Положення передбачено, що витягання з протоколу психолого-медико-педагогической консультації не є обов'язковим для зарахування учнів на індивідуальну форму навчання окрім учнів, навчання яких вимагає визначення особливих освітніх потреб, методів навчання і інших додаткових заходів учбово-виховного процесу.

МОН також відмітило, що згідно ч. 3 ст. 29 Закону "Про загальну середню освіту"якщо батьки або особи, їх замінюючі, всупереч виведенню відповідної психолого-медико-педагогической консультації відмовляються направляти дитину у відповідну спеціальну загальноосвітню школу (школи-інтернату), навчання дитини проводиться по індивідуальній формі.

Читайте також: Затверджені правила індивідуального навчання в школах

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини