Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УСЮ просить звільнити за порушення присяги 6 суддів, судячих "майдановцев"

1 квітня 2016, 12:26
587
0
Автор:
Реклама

На засіданні 31 березня 2016 року Вища рада юстиції вирішила внести подання про звільнення з посади за порушення присяги відносно суддів апеляційного суду міста Києва Коваль С. Н., Беця А. В., Прындюк М. В., Ефимовой А. И., Бартащук Л. В., а також судді Шевченківського районного суду міста Києва Гайдук С. М. Рішення прийняте за результатами розгляду дисциплінарних справ, відкритих по висновках Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

УСЮ дійшов висновку, що ці судді при розгляді справ відносно учасників масових акцій протесту допустили дії, які несумісні із заняттям посади судді і свідчать про порушення ними присяги.

"Йдеться передусім про ігнорування слідчими суддями обов'язку по контролю за дотриманням прав, свобод і інтересів осіб в карному виробництві. Ми встановили, що суддю при розгляді ряду справ не надали оцінки порушення прав людини, зокрема на захист, не відреагували на надання наслідком неповних або неналежних доказів, не звернули увагу на явні ознаки застосування до підсудних насильства. Нагадаю, що частини шосто-дев'ятий статті 206 Карного процесуального кодексу прямо зобов'язують суддю самостійно, незалежно від прохання особи, реагувати на факти застосування насильства при затриманні і попередньому розслідуванні"- підкреслив голова УСЮ Ігор Бенедисюк.

На сьогодні розглянуте 39 з 41 дисциплінарної справи, відкритої по висновках Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції. За станом на 31 березня відносно 29 суддів, які виносили ухвали проти активістів Майдану, підтверджені виводи ТСК і прийняті рішення про внесення уявлень про звільнення за порушення присяги. Відносно 8 суддів - порушення констатовані, але відповідні заяви спрямовані у Вищу кваліфікаційну комісію суддів для накладення менш строгого дисциплінарного стягнення. Відносно 6 суддів - відмовлено у внесенні подання про звільнення.

Джерело: УСЮ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини