Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано дозволити звільнення военнослужащих-контрактников за угодою сторін

1 квітня 2016, 09:26
15123
31
Автор:
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 4304 про внесення змін до статті 26 Закону "Про військову повинність і військову службу" (автори - народні депутати Олег Петренко і Андрій Билецкий).

Законопроектом пропонується включити звільнення з військової служби за угодою сторін у перелік підстав, згідно з якими контракт припиняється (розривається), а військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом, звільняються з військової служби.

Таке звільнення потрібне буде согласновать з вищестоящим кадровим органом Збройних Сил або інших військових формувань.

Депутати вважають, що прийняття таких законодавчих змін дозволить відсівати недостатньо мотивовані кадри, а це допоможе уникнути саботажу з боку осіб, не бажаючих проходити військову службу за контрактом. Вважається, що такий Закон підвищить загальний бойовий дух військовослужбовців і сприятиме введенню професійної армії, а також, в окремих випадках, дозволить звільняти з військової служби за контрактом військовослужбовців, які підписали контракт до кінця особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію, що, враховуючи неможливість передбачити кінець особливого періоду, дозволить частково зняти соціальну напругу серед таких військовослужбовців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини