Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ зробив висновок відносно припинення іпотеки після торгів

1 квітня 2016, 09:01
1506
0
Автор:
Реклама

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 16 березня 2016 року розглянув справу 6 -72цс16 по позову до "Ощадбанку" про встановлення припиненої іпотеки в соответсвии з частиною третьої статті 49 Закону "Про іпотеку"оскільки повторні публічні торги по реалізації предмета іпотеки не відбулися, а стягувач відмовився від свого права придбати квартиру за початковою ціною шляхом заліку своїх забезпечених вимог в рахунок ціни майна. Позивачка вважала, що до спірних правовідносин підлягає застосуванню частина третя статті 49 Закону в редакції від 15 грудня 2005 року (на момент укладення іпотечного договору).

При перегляді Суд сформував правову позицію, згідно якої, встановивши, що дії по реалізації закладеного майна і оспорювані заявницею публічні торги відбулися після набуття чинності 16 жовтня 2011 Закону № 3795 - VIсуди впересматриваемом справі правильно застосували положення частин другої, третьої статті 49 Закону "Про іпотеку" в редакції Закону № 3795 - VI і дійшли обгрунтованого висновку про відсутність підстав для припинення іпотеки за результатами оголошення такими, які не відбулися, інших публічних торгів по примусовій реалізації предмета іпотеки.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини