Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначений порядок інформаційної взаємодії між ЕГР і ГФС

31 березня 2016, 17:01
557
0
Автор:
Реклама

Мінюст і Мінфін наказом від 18 березня 2016 року № 759/5/371 затвердили Порядок інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром юрособ, фізосіб-підприємців і громадських формувань і інформаційними системами ГФС.

Інформаційна взаємодія здійснюється на центральному рівні безоплатно, у електронній формі з використанням засобів технічного і криптографічного захисту інформації.

Інформаційну взаємодію забезпечують технічний адміністратор ЕГР і Державна фіскальна служба.

При інформаційній взаємодії задіяні інформаційні системи:

- Міністерства юстиції - ЕГР;

- ГФС - Єдиний банк даних про платників податків - юрособах, Реєстр самозанятых осіб, який є складовою Держреєстру фізосіб, - платників податків, і Реєстр страхувальників Держреєстру загальнообов'язкового державного соцстрахування.

Технічний адміністратор ЕГР забезпечує передачу в реєстри ГФС відомостей про проведені реєстраційні діїдокументів в електронній формі в робочий час одночасно з проведенням відповідної реєстраційної дії в ЕГР, формуванням запиту суб'єктом держреєстрації. Під документами в електронній формі слід розуміти запити суб'єкта держреєстрації, копії заяв про обрання юрособою спрощеної системи оподаткування, і реєстраційних заяв про добровільну реєстрацію як платника ПДВ, і заяв про включення в Реєстр неприбуткових установ і організацій, зведення про відсутність (наявності) заборгованості по сплаті податків і зборів, зведення про відсутність (наявності) заборгованості по сплаті ЕСВ, зведення про узгодження плану реорганізації юрособ, а також інші документи в електронній формі, передбачені Законом "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців і громадських формувань".

ГФС здійснює контроль відомостейякі поступили з ЕГР, відносно коректності використання реєстраційного номера облікової картки платника податків або серії і номера паспорта (для осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків), повноти заповнення полів реєстраційних карток.

Відносно кожної юрособи, фізособи - підприємця або громадського формування в інформаційних файлах, які поступають з ЕГР в реєстри ГФС, вказуються коди реєстраційних дій.

Для забезпечення уніфікованої обробки відомостей з ЕГР використовуються класифікатори і довідники.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини