Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР спростила створення сімейних ферм

31 березня 2016, 14:34
1053
0
Реклама

Верховною Радою 31 березня ухвалений Закон про внесення змін до Закон про фермерське господарство відносно стимулювання створення і діяльності сімейних фермерських господарств (законопроект № 1599).

Мета змін - сприяти усуненню податкових перешкод при реалізації продукції, вирощеної селянськими господарствами.

Встановлено, що сімейне фермерське господарство без статусу юрособи організовується ФОП самостійно або спільно з членами його сім'ї на основі договори про створення сімейного фермерського господарства. Такий договір полягає членами однієї сім'ї у письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню.

Головою сімейного фермерського господарства без статусу юрособи є член сім'ї, зареєстрований як ФОП, і визначений договором про створення сімейного фермерського господарства.

Від імені сімейного фермерського господарства без статусу юридичної особи має право виступати глава цього господарства або уповноважений ним один з членів господарства.

Фермерське господарство підлягає держреєстрації в порядку, встановленому для держреєстрації юрособ/ФОП, за умови придбання громадянином України або декількома громадянами України, які виявили бажання створити фермерське господарство, права власності або користування земельною ділянкою.

Також в Законі говориться, що залучення сімейним фермерським господарством інших громадян може здійснюватися виключно для виконання сезонних і окремих робіт, безпосередньо пов'язаних з діяльністю господарства і вимагаючих спеціальних знань або навичок.

Передбачено, що фермерським господарствам із статусом сімейних фермерських господарств надається додаткова державна підтримка у порядку, передбаченому Законом "Про державну підтримку сільського господарства України".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини