Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про реструктуризацію кредитів юрособ ухвалений за основу

31 березня 2016, 12:08
1327
0
Реклама

Верховною Радою 31 березня прийнятий за основу законопроект № 3555 "Про фінансову реструктуризацію"який передбачає механізм добровільної фінансової реструктуризації боргів підприємств України і їх досудової санації.

Законопроектом, зокрема, пропонується визначити:

- умови участі боржника і кредиторів в процедурі фінансової реструктуризації, а також участь ФГВФЛ і державних банків в такій процедурі;
- основні принципи співпраці між кредиторами під час проведення процедури фінансової реструктуризації;
- зобов'язання боржника за поданням інформації і проведення огляду його госпдіяльності;
- умови отримання боржником фінансування при проходженні процедури финреструктуризации.

Також пропонується визначити інституціональну роль наглядової ради і секретаріату як спеціальних органів, що створюються для організації і проведення процедури фінансової реструктуризації і регламентують процес вирішення суперечок в арбітражі.

Згідно з проектом, міжвідомча наглядова рада включатиме представників Нацбанку, Мінфіну, Мінекономрозвитку і Мінюсту.

Передбачається, що фінансова реструктуризація здійснюється на основі договори.

Для підвищення ефективності розгляду суперечок, що виникають під час процедури фінансової реструктуризації, передбачений особливий порядок вирішення суперечок в арбітражі, а саме - створення арбітражного комітетуякий призначатиме арбітрів із списку, затвердженого наградою. Спори вирішуватимуться відповідними арбітрами. Арбітражний процес регулюватиметься спеціальним арбітражним регламентом.

Положеннями законопроекту передбачено особливий податковий режим при оподаткуванні окремих операцій, пов'язаних з проведенням процедури фінансової реструктуризації, і захист від визнання угод недійсними.

Закон про финреструктуризации діятиме в течію 3-х років з дати набуття чинності. Але у разі отримання позитивних результатів термін дії цього Закону може бути продовжений.

Джерело:
ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини