Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується встановлювати галузеву мінімальну зарплату

30 березня 2016, 11:01
1202
2
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 4291 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно оплати праці працівників" (ініціатор - нардеп А. Дроздик, "Народний фронт").

Проектом передбачено внесення змін до КЗоТзакони "Про оплату праці", "Про колективні договори і угоди"якими пропонується надати право сторонам соціального діалогу самостійно встановлювати розмір мінімальної заробітної плати у відповідній галузі, на основі якого здійснювати оплату праці працівників юрособ.

Згідно із законопроектом, галузева мінімальна заробітна плата - це встановлений розмір заробітної плати, нижче за яке не може здійснюватися плата за виконану працівником місячну, а також почасову норму праці (об'єм робіт) у відповідній галузі.

Розмір галузевої мінімальної зарплати встановлюється не рідше за один раз в рік по пропозиціяхзробленими шляхом переговорів, представників репрезентативних профспілок, організацій працедавців на національному рівні, які об'єдналися для ведення колективних переговорів і укладення галузевого договору у угоді про встановлення ОМЗП.

При цьому в проекті говориться, що ОМЗП встановлюється у розмірі, що перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати.

ОМЗП являється обов'язковою для включення в колективні договори на усій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності і господарювання і фізичних осіб у відповідній галузі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини