Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС затвердило порядок використання чіпа ID- карти

28 березня 2016, 16:37
1749
2
Автор:
Реклама

Наказом від 16 лютого 2016 роки № 104 МВС затвердило Порядок використання безконтактного електронного носія, імплантованого в паспорт громадянина України.

Документом встановлюється, що внесення змін у групи даних безконтактного електронного носія (зони носія, в які вноситься інформація про особу) здійснюється уповноваженими суб'єктамивизначеними Законом про Єдиний госдемреестре і документи- після введення особоюна ім'я якого оформлений паспорт, або його законним представником ПИН1 (персональний ідентифікаційний номер).

Під час отримання паспорта особа, на ім'я якої оформлений паспорт (чи його законний представник), зобов'язана змінити початкові значення персональних авторизаційних кодів і ідентифікаційних номерів власною комбінацією цифр і вжити заходи по їх нерозголошуванню стороннім особам.

У разі неправильного введення ПИН1 тричі підряд автоматично блокується можливість внесення змін до груп даних безконтактного електронного носія. Для розблокування можливості внесення змін до груп даних носія треба ввести ПАК1 (персональний авторизаційний код).

У разі неправильного введення ПИН2 тричі підряд автоматично блокується можливість прочитування і внесення змін до захищених груп даних безконтактного електронного носія. Для розблокування можливості прочитування і внесення змін до захищених груп даних носія треба ввести ПАК2.

У разі неправильного введення ПАК1/ПАК2 10 разів підряд автоматично блокується можливість внесення змін до груп даних безконтактного електронного носія і можливості прочитування і внесення змін до захищених груп даних. У разі такого блокування втрачається можливість використання паспорта у повному об'ємі (паспорт може використовуватися впродовж терміну дії, але без можливості внесення інформації до груп даних носія і здійснення операцій прочитування і внесення змін до захищених груп даних носія).

У разі неможливості використання паспорта в повному об'ємі, особа може звернутися в центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері міграції, з заявою про обмін паспорта у зв'язку з непридатністю паспорта для подальшого використання.

Нагадаємо, що ID- карти доки видають тільки 16-річним, які оформляють паспорт громадянина України уперше. Для проведення заміни старих паспортів у формі книжечок на ID- карти необхідно, щоб Верховна Рада прийняла законопроект № 3224.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини