Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано встановити гарантований розмір допомоги на дітей самотнім матерям

25 березня 2016, 14:43
1134
0
Реклама

Комітет ВР з питань сім'ї підтримав законопроект № 4073-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно посилення соціального захисту дітей. Ряд альтернативних проектів відхилений.

Законопроектом пропонується відновити гарантований розмір допомоги на дітей самотнім матерям і гарантований розмір допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів- на рівні не менше 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, за умови, якщо середньомісячний сукупний дохід сім'ї з розрахунку на 1 особу за попередні 6 місяців не перевищував 3 прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку, або якщо сім'я утримує дитину з інвалідністю.

Також пропонується зберегти діючий розмір допомоги самотнім матерям, рівному різниці між 100 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку і середньомісячним сукупним доходом сім'ї з розрахунку на 1 особу за попередні 6 місяців.

Члени Комітету відмітили, що саме цей законопроект має компромісний характер, відповідає принципу адресності і підтримує самі незахищені верстви населення.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини